BIZ bestuursnieuws #2

BIZ bestuursnieuws #2

Het tweede BIZ jaar is van start gegaan! Een terugblik op de eerste maanden van het jaar:

Aanvraagronde maart
Wij hebben diverse aanvragen mogen ontvangen en beoordelen gedurende deze eerste aanvraagronde. De aanvragen die (gedeeltelijk) zijn toegekend: bloemencorso, Theater aan de Toog, Spaarnestad Concert, Shopping Night, Haarlem Gastronomische Hoofdstad, Straatje van Emma, Haarlem Centraal, kerstactiviteiten en straatactiviteiten zoals besproken tijdens het Activiteiten Overleg Centrum (AOC).
Over sommige aanvragen zijn we nog in gesprek en enkele aanvragen hebben wij helaas niet geaccordeerd omdat deze niet voldeden aan de BIZ doelstellingen. Daarnaast ontvangen wij ook steeds vaker verzoeken om op een andere manier bij te dragen, namelijk door middel van communicatie in de nieuwsbrief. Dat doen wij uiteraard graag.
Zo vindt het evenement Swim to Fight Cancer plaats op 6 september. Uw bedrijf kan hier ook aan meedoen of aan bijdragen. Wilt u weten op welke manier? Op 16 maart om 20:00 uur wordt hiervoor een inspiratie-business-bijeenkomst georganiseerd in de Philharmonie. Hier leest u meer en kunt u zich aanmelden.

Vertraging implementatie passanten telpunten
Er is wat vertraging ontstaan wat betreft de implementatie van de passanten telpunten. Dit heeft te maken met een aantal vragen die vanuit wijkraden zijn gesteld. Deze vragen willen gemeente en BIZ met de grootste zorgvuldigheid behandelen en daarmee graag tot overeenstemming komen met alle betrokken partijen alvorens tot implementatie over te gaan. We hopen op uw begrip in deze.

Voorzitter en secretaris gezocht
Yvonne van Popta en Pals Brust hebben het bestuur te kennen gegeven dat zij hun huidige bestuursfuncties helaas niet goed meer kunnen combineren met hun drukke werkzaamheden, waardoor er 2 posities in het BIZ bestuur beschikbaar komen. Wilt u deel uitmaken van het BIZ bestuur en daarmee de ondernemers van de binnenstad Haarlem vertegenwoordigen? Bekijk hier onze oproep.

Aanvraagronde juni
Heeft u een klein of groot project dat plaatsvindt in de binnenstad van Haarlem en wilt u een BIZ bijdrage aanvragen? U kunt via onze website een aanvraag indienen. De aanvragen worden 3 maal per jaar behandeld en het volgende inlevertermijn is 1 juni. Wij zien uw aanvraag graag tegemoet.