BIZ bestuursnieuws #3

BIZ bestuursnieuws #3

Wij doen als BIZ bestuur ons best om ondernemers een hart onder de riem te steken, we steunen kleine acties maar doen ook grote investeringen, zoals in de marketing van de stad. Wij leggen de focus op de bezoekers weer de stad in te krijgen. Waar we in het verleden veel evenementen hebben ondersteund, ondersteunen wij daarom nu bijvoorbeeld de campagne Haarlem Toekomstbestendig van Haarlem Marketing. Door middel van de enquêteresultaten van het actieplan detailhandel en horeca hopen wij inzicht te verkrijgen hoe het er bij de ondernemer voorstaat en waar hij/zij nú behoefte aan heeft. Daarnaast dragen wij met de implementatie van City Traffic bij aan transparantie over het aantal bezoekers in de binnenstad van Haarlem en hun bewegingen in de stad.

City Traffic

City Traffic geeft ons de kans en tools om in deze tijden van economische onzekerheid en verhoogde belang van veiligheid te werken met data die realtime en accuraat is. Hiermee geven wij de ondernemers een extra dataset om hun strategie te bepalen en bezoekers en bewoners een extra middel om veilig de stad te leven en te beleven.
Op dit moment zijn we met de gemeente in dialoog over de randvoorwaarden van implementatie en zullen wij de gevonden locaties klaar maken voor de hardware die daar nodig is. De eerste vervolgstap is een open gesprek met de gemeente over het nut van de openbare veiligheid en het borgen van de privacy voor bezoeker en bewoner in lijn met de AVG.

Heel Haarlem Helpt

De BIZ Binnenstad Haarlem steunt de actie Heel Haarlem Helpt met een donatie van €5.000. Heel Haarlem Helpt is een doneeractie met twee goede doelen. Namelijk: de Haarlemse zorgverleners in het zonnetje zetten met een tastbaar cadeau (gouden hart biljet a €40), gedoneerd door Haarlemmers, en daarmee óók de Haarlemse ondernemers een steuntje in de rug geven. Ben jij een kleine ondernemer en heb je het nu moeilijk? Meld je dan aan op de website zodat zorgverleners hun Gouden Hart Biljet bij jou kunnen inleveren.
Lees hier meer

Campagne Haarlem Toekomstbestendig

Waar we in het verleden veel evenementen hebben ondersteund, ondersteunen wij nu de campagne Haarlem Toekomstbestendig van Haarlem Marketing. Doel van deze campagne is om het bezoek aan Haarlem weer op gang te brengen zodra dit mogelijk is. Haarlem Marketing maakt een plan dat gericht is op een duurzaam herstel van de bestemming Haarlem. Voor de uitvoering van het plan wordt waar mogelijk samengewerkt met Haarlemse bedrijven. Samen met de gemeente stellen wij ieder €75.000 hiervoor beschikbaar.
Lees hier meer

Heb je nog vragen aan ons, tips, ideeën, of loop je ergens tegenaan? Neem contact met ons op via: bestuur@bizbinnenstadhaarlem.nl