Even voorstellen… Ruud Veldkamp van Sedotto

Even voorstellen… Ruud Veldkamp van Sedotto

Ik ben in 2010 begonnen met mijn herenmodezaak Sedotto in de Schagchelstraat in het centrum van Haarlem. Ik werkte al langere tijd in de herenmode en ik vond Italiaanse collecties altijd erg inspirerend. Ik heb sowieso een klik met Italië.

Als ondernemer geloof ik heel erg in het karakter van de binnenstad van Haarlem. De combinatie van historie, cultuur, winkeldiversiteit en goede horeca. De locatie van een winkel in de Schagchelstraat was een goede keuze. Inmiddels bestaat mijn winkel bijna 10 jaar, het gaat goed en ik heb veel plezier in mijn werk.

Italiaanse sfeer

Voor mij heeft het centrum met de grote markt, de grote Bavo en het gemeentehuis een zekere Italiaanse allure waar ik gevoelig voor ben. De historie die je hier proeft is heel bijzonder. In tegenstelling tot Amsterdam voel ik in Haarlem een bepaald soort traagheid die Italiaans aandoet. Dat is een kwaliteit die je niet in elke stad vindt. Ook de menselijke maat is hier nog steeds belangrijk. In de Schagchelstraat hebben we bijvoorbeeld een hechte ondernemersvereniging waarbij mensen het fijn vinden om samen te werken aan een leuke winkelstraat.

Wat te doen met een miljoen?

Ik zou niet heel veel willen veranderen… maar er schieten mij twee mogelijkheden te binnen. Het eerste is weer een gracht maken van de gedempte oude gracht. Maar ik vrees dat een miljoen dan niet genoeg is.

Het tweede is een nieuwe bestemming te vinden voor het pand van V&D/ Hudson’s Bay. Ik denk een aan combinatie van appartementen/penthouses boven en een kleine ‘Foodhall’ beneden. Dit zou je kunnen aanvullen met horeca en gespecialiseerde retail.

Alle neuzen dezelfde kant op

Als we de onderlinge samenwerking tussen sectoren willen versterken zullen we nog meer gebruik moeten maken van de mogelijke synergie om ons te profileren. Er zijn hier fantastische terrassen, bijzondere musea, exclusieve restaurants en kleinschalige winkels in allerlei soorten. Dat is een gouden combinatie en bovendien nog in een historisch centrum ook.

Ik wil een compliment geven aan…

Jamón Jamón. Dit is een unieke onderneming in de Schagchelstraat, en een echt familiebedrijf. Ik heb veel respect voor hoe hard Richard en Nancy en hun team werken. Ze zijn altijd aardig voor de klanten en hebben een geweldig assortiment. Vakmensen met hart voor de zaak.