Haarlem Jazz and More in Corona-tijd

Haarlem Jazz and More in Corona-tijd

Het eerste grote Haarlemse evenement zit er op. Een spannende editie, met een extreem korte voorbereidingstijd, met als rode draad natuurlijk, hoe we zijn omgaan met Corona maatregelen.

Waar we normaal gesproken in het begin van het jaar, zo rond februari, beginnen met de eerste voorbereidingen, hebben we dit jaar pas halverwege juli definitief besloten om ons in te zetten om het door te laten gaan. Ook na dit besluit zaten we elke persconferentie gespannen te kijken.

In één maand een heel nieuw evenement opzetten was bijna een Godentaak. Gelukkig hebben we  ons netwerk, waardoor we in alles snel konden schakelen. Corona-technisch begon dat met het maken van een veiligheidsplan, in samenwerking met de gemeente Haarlem. In eerste instantie globaal: wat zijn de plannen, kan dat Corona-proof en kan dat veilig.

Martijn Bevelander: “ik ben ongelofelijk blij dat we dit geflikt hebben”

Na veel overleggen en sparren met de gemeente en veiligheidsdiensten hebben we dat kunnen fine-tunen tot heldere afspraken en maatregelen. Ook voor deze partners was het natuurlijk nieuw, maar met de plannen die staan, kunnen we ook andere festivals op weg helpen.

Al met al kijken we terug op een aparte, maar geslaagde editie. Dankzij de intensieve samenwerking, maar ook dankzij de bezoekers die zich echt voorbeeldig aan  afspraken hebben gehouden, kunnen we nu een maand later concluderen dat we naast een mooi, ook een veilig evenement hebben neergezet, zonder besmettingen.