Menno Post over Haarlem Gastronomische Hoofdstad

Menno Post over Haarlem Gastronomische Hoofdstad

In de zomer van 2018 opende Menno Post zijn sterrenrestaurant Olivijn in de Kleine Houtstraat, een mooie toevoeging aan gastronomisch Haarlem. Het ondernemen in Haarlem bevalt hem erg goed. Zo wordt er volgens hem op kleine schaal veel georganiseerd in de stad. Maar wat vindt Menno van hetgeen er wordt georganiseerd? We stelden hem enkele vragen:

Heb je eerder deelgenomen aan evenementen in de binnenstad?

Ja, ik heb vorig jaar meegedaan aan de WijnSpijs wandeling. Dit was naar mijn mening iets te massaal. Nu heb ik zelf een exclusievere variant geïnitieerd, deze wandeling vindt plaats in Maart.

Vind je dat Haarlem Gastronomische Hoofdstad bijdraagt aan de aantrekkingskracht van de binnenstad?

Ja het draagt zeker bij, we hebben bijvoorbeeld verschillende gasten van buiten de stad in het restaurant gehad die om deze reden een weekendje Haarlem plannen.

Als jij onbeperkte middelen kreeg om Haarlem op de kaart te zetten, wat zou je dan organiseren?

Dan zou ik een fair organiseren waar ik de diversiteit van horeca zou willen laten zien. Niet alleen in samenwerking met de sterrenrestaurants maar bijvoorbeeld ook de beste viskraam of de beste friettent.

Waar zie jij nog kansen als het gaat over de onderlinge samenwerking tussen sectoren?

Gezamenlijk hetzelfde willen uitstralen op social media. Door bijvoorbeeld dezelfde hashtag te gebruiken om Haarlem Gastronomische Hoofdstad te versterken.

Heb je tips voor de organisatie van Haarlem Gastronomische Hoofdstad?

Een idee is om hashtags aan alle horeca te initiëren en beeldmateriaal aan te leveren dat alle horecazaken kunnen gebruiken. Zo creëer je een massale campagne waar iedereen een bijdrage aan levert en wat aan heeft.