Terugblik: De Jute zak van Sinterklaas

Terugblik: De Jute zak van Sinterklaas

De Jute zak van Sinterklaas op zoek naar hulppietjes in de Haarlemse binnenstad.
 
Het was toch een bijzonder jaar, zo concludeerde Sinterklaas zelf. Het ging niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk waren alle kinderen heel erg blij. LOCO Concepts werd op pad gestuurd om 2000 jute zakken in te pakken en te verdelen onder de ondernemers van de binnenstad. Je zal toch denken dat is een hele klus? Maar het organiseren van een dankbare klus, dat geeft iedereen behoorlijk wat rust! Hoe wij dat hebben gedaan? Ach ja, alles verklappen is natuurlijk spelen met Sinterklaas zijn liefdevolle gebaar, maar jullie zijn vast nieuwsgierig geworden en dat begrijpen wij. 
 
De Haarlemse Piet heeft ons goed geïnformeerd en bracht ons met veel ondernemers in de weer. Spaarne 66, Meneer Paprika, Jan Monnikendam, Jetties, Printhuis en Ola la Chocola sloten aan en daar ontstond samen het dankbare gebaar. Het samen doen voor en met elkaar is iets wat LOCO Concepts altijd wil bereiken tijdens een te gek jaar! Nadat de ondernemers en inpakpieten zich flink hadden uitgesloofd was het de beurt aan de post pieten om de 2000 jute zakken te verdelen onder 40 ondernemers in de binnenstad. Zij waren (ditmaal) de uitverkorenen om de jute zak als cadeau mee te geven aan de jongste bezoeker. Uiteraard was het makkelijk uitvoerbaar, bij aankoop van een product werden zij verrast met zak. 
 
Wat er nu eigenlijk in zat? Sinterklaas had een briljant idee en dacht als de hulppietjes het avontuur nu eens thuis kunnen beleven. Samen op avontuur met het gezin en toch nog een fijne Sinterklaasviering te hebben. De hulppietjes werden beloond met een pietenmuts, vlaggetje, lekkernij, brief van Sinterklaas, activiteitenkaart, knikkers (cadeau), stempelkaart en een kleurplaat.