Voorwoord BIZ nieuwsbrief editie 3 | juni 2020

Voorwoord BIZ nieuwsbrief editie 3 | juni 2020

Beste ondernemers,

Het zijn zware tijden voor de Haarlemse binnenstad. Een aantal van ons moesten al dan niet verplicht enkele maanden dicht en velen van jullie hebben de reguliere bezoekers van het centrum zien teruglopen naar 20% van het normale. En de gevolgen zien we nog dagelijks terug wanneer we de kassa-lade openen en constateren dat we op de overlevingsstand moeten.

En dat het Corona virus weinig positiviteit brengt is eigenlijk al in de naam terug te vinden wanneer we deze ontleden.

CO = Koolmonoxide; een vergiftigende stof als gevolg van onvolledige verbranding.
RONA =  Een afkorting voor “Return On Net Assets”. Het bedrijfsresultaat in procenten van de som van eigen vermogen.

Vrijvertaald wordt de definitie dan: CORONA = vergiftigt bedrijfsresultaat.

Maar we laten ons als Haarlemse binnenstad niet klein krijgen en er wordt hard samengewerkt door ondernemers, eigenaren, gemeente, belangenverenigingen en de BIZ om Haarlem en haar ondernemers op de kaart te houden. Met effectieve initiatieven als Haarlemsewinkels.nl, Heel Haarlem Helpt, verruiming van terrassen voor horeca en het beschikbaar stellen van budget door meerdere stakeholders voor een Haarlem-Campagne om het bezoek aan Haarlem te promoten.

Als BIZ realiseren we ons dat dit niet genoeg is, en we zullen alles in het werk stellen om zoveel als mogelijk initiatieven te sponsoren die effectief bijdragen om consumenten naar de binnenstad te trekken.

Dit is de tijd dat we samen aan de bak moeten, de schouders er onder moeten zetten en ervoor moeten knokken om de Haarlemse ondernemers weer hun glans te geven.

Met vriendelijke groet,

Hildo Makkes van der Deijl
BIZ Bestuurslid Horeca