Wat is de Biz?

Collectief, krachtig, solide, duurzaam & eerlijk

Doel Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Binnenstad Haarlem: met ruim 1100 ondernemers sámen werken aan meer bezoekers, langere verblijven en hogere bestedingen in de binnenstad.

We profiteren er allemaal iedere dag van de rijke historie, de monumentale panden, de gastvrije sfeer en de aantrekkelijke mix van winkels, horeca, cultuur en wonen in onze binnenstad.

Toch kijken we niet alleen tevreden om ons heen, maar ook vooruit. Als actieve ondernemer in een continu veranderende wereld, weet u immers als geen ander dat stilstand achteruitgang betekent. Met het realiseren van de BIZ hebben de binnenstadondernemers ervoor gekozen om niet alleen individueel, maar ook gezamenlijk in de toekomst te investeren. Door bijvoorbeeld in te zetten op professionele (online) marketing en promotie van de binnenstad, nieuwe sfeervolle en spraakmakende evenementen, meer groen in de straten en gezamenlijke sfeerverlichting. En ook door samen in te spelen op de wijzigende rol van binnensteden en te kijken naar technologie, innovatie, duurzaamheid en gastvrijheid als bouwstenen voor een toekomstbestendige Haarlemse binnenstad.

Heeft u een project in de binnenstad van Haarlem?

Heeft u een klein of groot project dat plaatsvindt in de binnenstad van Haarlem en wilt u een BIZ bijdrage aanvragen, vul dan het aanvraagformulier in en wij zullen uw aanvraag in behandeling nemen.